VÝLET DO KRÁTERU BLUE HOLE

Kráter Blue hole, na mě nechal opravdu silný dojem. Zatím nejtvrdší trail – do středu ostrova pod horu Waiaaleale tzv Blue hole. 24km neskutečně těžkým terénem z toho 8 kilometrů v potoku. Zatím jeden z nejtvrdších trailů které jsem v životě absolvoval.
Proti proudu řeky, jsem se dral až k samotné stěně kráteru, k vodopádu zcela vpravo! Proč? Protože na tohle se nezapomíná! Je to nejdeštivější místo na světě. Přímo tady, pod tou stěnou jsem byl.

Taková lekce bahenního broďení a kaňoningu má pramálo společného s opalováním na písečných plážích, ale každý dle svého gusta.
Vrátili jsme se až večer, počasí dneska stejně nebylo na koupání. Hanka mě za tento počin ještě dlouho nenáviděla, důležité bylo, že jsme se stihli vrátit do tmy a trefit k autu….

Já sem zůstala čekat u prvního vodopádu, což byl oficiální konec trailu, ale Radim ale šel na průzkum ještě o kousek dál.

1 Response

  1. 17. 4. 2022

    […] je teplá smradlavá voda a dne jejím dně řídké bahno. Vede tudy jediná přístupová cesta k trailu Blue Hole. Byli jsme asi jediní na ostrově kdo tento trail šel celý pěšky. Nejsme tu poprvé a snad ani […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *