POLIHALE BEACH

Stan jsme postavili těsně před západem slunce …. A to se vyplatí… Polihale State Park je vzdálená a obtížně přístupná oblast na západní straně ostrova Kauai. Je to v podstatě nejzápadnější volně přístupná oblast celých Havajských ostrovů, neboť ostrov Niihau, který leží ještě západněji, patří do soukromých rukou a vstup je zde zakázán.

Polihale beach je magická, spali jsme tady už několikrát a pokaždé to mělo silný náboj. Proč?

Polihale hrálo v životě původních havajců významnou roli. Polihale v překladu znamená „Dům Po“, přičemž Po je havajské podsvětí. Díky tomu, zde existovalo přesvědčení, že duchové prochází pláží směrem na sever a vylétávají na útesy na severu a skáčou z nich do vody, aby se dostali do mýtické Po.

Říká se také, že víra v Po byla tak silná, že všechny domy v dohledu Polihale byly stavěny tak, aby žádný z nich neměl dveře směrem na východ, aby do nich duchové, směřující k pláži, nemohli vstoupit a zůstat v nich uvězněni.

Polihale State Park leží několik mil západně od městečka Kekaha dostat se sem je možné pouze špatně značenou, prašnou cestou, která nemá zpevněný povrch a je tak pro mnoho aut neprůjezdná. Pokud v oblasti nepršelo, je možné sem dojet i s běžným autem, pokud je však po dešti, bez 4×4 není šance.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *