BANÁNOVÝ DORT S GRANÁTOVÝM JABLKEM

SUROVINY:

  • vlašské ořechy 1 hrst
  • datle 1 hrst
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • javorový sirup 3 lžíce
  • kešu ořechy (přes noc namočené ve vodě) 150 g
  • banán 1 ks
  • kokosový olej 2 lžíce
  • granátové jablko 1/2 ks

POSTUP

  1. Nejdřív si připravte krustu – spodek dortu. Jednoduše rozmixujte ořechy a datle. Můžete přidat lžíci javorového sirupu.
  2. Jakmile směs bude dostatečně rozmixovaná, vyklopte ji do dortové formy a pěkně uplácejte na dně. Mačkejte pečlivě, ať vám později krusta drží pohromadě.
  3. Teď je na řadě krém. Pokud doma nemáte opravdu výkonný mixér, vezměte si do ruky tyčový. Ten to zvládne určitě.
  4. Do vysoké nádoby dejte kešu oříšky (bez vody), zbytek javorového sirupu, kokosový olej, banán a trochu vody. Začněte mixovat.
  5. Když se vám bude zdát, že je směs hustá a nejde moc mixovat, přidejte ještě trochu vody. Nepřežeňte to.
  6. Krém sice trochu ztuhne později v lednici, ale musí částečně držet tvar už když ho budete nalévat na krustu.
  7. Jakmile je krém na krustě, posypte ho semínky z granátového jablka a dejte aspoň na hodinku do lednice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *