Hvajané nevpustili miliardáře do přístavu

K tomu bych měl taky co říct🙄. Už byl večer, ležíme s Hankou ve Spencer Beach parku, když najednou začal rozruch na mole. Podívám se o co jde a vidím výletní loď na 7 pater. Zářila do noci všemi rozvícenými světly. Říkám Hance, hele další přijíždí další turisti, zítra zaplaví celou Konu a šli jsme spát. Ráno se vzbudím a loď stále kotví před Spencer Beach parkem. Říkám Hani, ale to není typická výletní loď. Má velkou příď, vypadá jako vojenská, nebo spíš taková co mají vědci na průzkumy neznámých oblastí, odhaduju to tak max pro 300-500 lidí.

No včera jsem se dočetl v Hawaii News Now, že není ani pro 500 ani pro 300 lidí, ale pro jednoho ruského miliardáře a oligarchu Yuri Milnera, který si jí pořídil za směšných 195 milionů dolarů (4,5 miliardy korun)

Sranda spočívá v tom, že mu místní lidé nedovolili přistát v přístavu Kaunakakaki na Moloka’i.

Poslali ke 110 metrů dlouhé jachtě tradiční havajskou veslici s několika muži se vzkazem, že jsou příliš malý ostrov na něco takového a že zde není vítán protože není ALOHA. No a Yuri se musel sbalit a táhnout o ostrov dál, pravděpodobně až na na Maui, ale nevím jak pochodil tam, protože na druhý den večer právě dorazil až k Big Island právě před náš kemp, kde jachta do rána kotvila, ale nikdo nevystoupil. Na zdejší pobřeží se ani vylodit nedá jedině v Koně, ale tam jsme ho neviděli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *