Nebojím se výzev: turecký Döner Kebab.

Recept:

Na 5 porcí – 3 vykostěné kuřecí stehna vč. kůže, 1kg vepřové maso krkovice, nakrájet na tenké 1cm plátky, stehna rozdělit zhruba na 2ks.

Koření : 3 Stroužky česneku, sladká paprika, pálivá paprika nebo 1 chilli 🌶, koriandr, fenikl, římský kmín, muškátový oříšek 🌰 neboli muskaten nuss, na špičku nože skořice, sůl, té se nebát, oregano, petržel, v tuto dobu čerstvá. Olej, Vše s rozumem a maso pořádně v koření obalit, střídavě s kuřecím napíchat na tyč, zabalit do strečky a nechat in 1 den v lednici marinovat. Pak gril a a postupně ořezávat. Marinády- jogurtová s česnekem, cibule, rajče, salátová okurka, atd. Kdo má co rád, vhodná je tortilová placka. Možno koupit v Lidlu. Je to pracné a drbačka, ale když se to bude dělat s láskou úspěch se dostaví. Děcka se olizovaly.

No Responses

  1. Pavla Adámkova napsal:

    Vypadá to moc dobře

  2. Radime, jak dluho si to asi tak griloval než si odřezal poslední kusky masa?

  3. Jo a hlavně dík za tip, protože neni nic lepsšího než si to udělat doma hlavně vědět co papkáme. Toto určitě udělám

  4. Radim Adámek napsal:

    To je jednoduché, až to bylo z vrchu pěkně upečené. Ořežu cca 1 cm a pokračuju v grilování. Udělal jsem si na tyčce čtyři zářezy dokola abych to mohl pěkně otáčet po 1/4 vždycky tak cca 2 min

  5. Radim Adámek napsal:

    Jo a pořádně to na sebe mačkej ať se ti to při ořezávání nerozpadá. Tyčku habr nebo nějaké tvrdé dřevo silnou, dal jsem javor a propálila se.

  6. Diky. Uz sa tesim. Mockrat sem hledala recepty ale tvuj mi nejvic padl do oka. Namichanw koreni a tak…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *