KNEDLÍČKY MOCHI

To je yami, yami Jello Mochi recept 🙄 Tak trošku inspirace z Japonské kuchyně. Ochutnáno na Havaji.

Ingredience:

  • 2 šálky a 2 polévkové lžíce. (310 g) mochiko (lepkavá rýžová mouka)
  • 2/3 šálku (125 g) cukru
  • 1/3 lžičky sůl
  • 2 šálky (470 ccm) vody
  • 1 lb. (453 g) jahod (asi 14-15 jahod)
  • 1 lb. (453 g) anko (pasta z červených fazolí)
  • 1/3 šálku bramborového škrobu, katakuriko nebo kukuřičného škrobu na obalení daifuku

Jak se dělá těsto na MOCHI

Instrukce:

  1. Jahody omyjte a osušte papírovou utěrkou. Odstraňte listy.
  2. Pomocí kousku plastového obalu přilepte zhruba 1 unci. anko na každou jahodu, přičemž horní a spodní část nechejte odkryté. Igelitový obal usnadní manipulaci s anko. Když necháte špičatý konec jahody nezakrytý, vytvoří se krásná růžová, která prosvítá vrstvou mochi v hotovém daifuku.
    V misce smíchejte mochiko, cukr a sůl. Přidejte vodu a míchejte stěrkou, dokud nezmizí všechny hrudky mouky.
  3. Přikryjte talířem nebo igelitem a 2 minuty zahřívejte v mikrovlnné troubě, poté promíchejte těsto, protože střed bude nedopečený. Přikryjte a znovu vložte do mikrovlnné trouby na 2 minuty a poté promíchejte těsto; tento proces vaření a míchání opakujte, dokud nebude mochi těsto rovnoměrně propečené. Uvařená mochi bude rovnoměrně průsvitná bez bílých skvrn. U mikrovlnné trouby o výkonu 1100 wattů by úplné uvaření mělo trvat celkem 7 až 8 minut.
  4. Počkejte, až mochi dostatečně vychladne, aby se dalo zvládnout. Naběračka 2 oz. mochi lžičkou a mokrýma rukama jej zploštěte do kruhu, aby se vám nepřilepil na dlaně. Pokud se vám mochi začne lepit na ruce, znovu si namočte ruce.
    Umístěte jahodový špičatý konec dolů na kousek mochi. Rovnoměrně zabalte jahodu do mochi a utěsněte dno. Opakujte u zbytku jahod.
  5. Umyjte si ruce a velmi důkladně je osušte. Na talíř rozprostřete 1/3 šálku bramborového škrobu, na talíř položte jahodu a opatrně potřete daifuku velkým množstvím bramborového škrobu, aniž byste si nechali ruce přilepit k daifuku. Jakmile je dobře potažené, jemně převalujte daifuku v dlaních, aby se vyhladilo. Opakujte pro zbytek daifuku.

https://anyrecipe.net/dessert/recipes/ichigo_daifuku.html

4 Responses

  1. Radim Adámek napsal:

    Tyto japonské, rýžové knedlíčky Mochi, jsme jedli na Big Islandu, bylo to neskutečně dobré. Přál bych si je udělat doma. Je to výzva pro moji drahou ženušku.

  2. Radim Adámek napsal:

    Upozorňuju, že to nemusí každému chutnat, tím spíš že je to japonské 🇯🇵 ale já jsem se po tom mohl utlouct.

  3. Radim Adámek napsal:

    O Moči se toho dá napsat mnoho, ale základní rozdělení je zde.

    zestinusakur.blog.cz – Z japonské kuchyně: mochi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *