Základní recept na bulky

Ingredience

Postup přípravy

Máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě. Osobně si mísu s těstem vždy postavím na další mísu, do které naliji vroucí vodu.

Vyjmeme vykynuté těsto, ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky. Velikost si můžete určit sami. Já těsto použila i na 2 kg hamburger.
Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45 – 60 minut vykynout.

Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.

Základní recept na bulky, 10 lidi dvojnásobná dávka 🍔

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *