KAUAI – nejnovější informace

KAUAI – nejnovější neoficiální informace ze 7.10 . v podstatě se zde říká, že cesta z Hanalei do Haeny nebude opravena ani do konce roku 2019 a že opravy se díky hurikánu Lane prodlouží o blíže nespecifikovanou dobu. Pravděpodobně však až do poloviny roku 2019 možná i déle. Komunitní centra a hlavně County Hanalei bojují za to, aby byla zprovozněna alespoň jedna linka kyvadlové dopravy z Princeille až na pláž Ke’e pro návštěvníky, ale toto řešení bude pravděpodobně nerealizovatelné.

Nejvíce problémů a diskusí však probíhá kolem § 106 zákona o národním historickém zacházení. To je zákon, který upravuje národní rejstřík a vyžaduje, aby více agentur vyhodnotilo a schvalovalo projekty, které mohou ovlivnit funkci a návrh široké škály prací na určených historických místech.

** Volně přeloženo zdržuje to způsob , jakým bude v budoucnu provozován národní park Haena a vlastně celé Na’Pali coast. Jde o velký průser, který pravděpodobně skončí přísnou regulací a monitorováním vjezdu návštěvníků do tohoto parku kdy bude určen denní limit a jejich počet. Bohužel tato regulace nepřinese nic dobrého a v budoucnu se zcela změní charakter a možnosti přístupu na toto pobřeží **

Nadále platí, že uzávěra cesty začíná u základní školy v Hanalei a vjezd je povolen pouze vozidlům se speciálním označením, jako např státní správa, údržba silnic a residenti. Za nerespektování se vybírají pokuty i když první dvě míle jsou sjízdné až do Lumahai, kde je závora a kontrola platných povolení.

Další prohlášení bude vydáno za 60dní od 7.9 kdy bylo naposledy aktualizováno oficiální prohlášení správy národního parku Kauai. Tzn 7.11.2018 vyjde pravděpodobně nové prohlášení ve kterém se prodlouží uzavírka cesty až do června roku 2019.

Dále probíhá bagrování písku v Hanalei peer na pláž black pot které bylo zničeno povodněmi. tento park je nadále uzavřen až do odvolání.

1 Response

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *