AHI AHI na Havaji

Tuňák žlutoploutvý neboli AHI AHI, marinovaný ve šťávě z mandarinky a grilovanými cherry račátky.

Maso jsem nejprve nechal vydýchat tak, aby celý steak dosáhl pokojové, vlastně venkovní teploty 26st. To je důležité, aby nedošlo k tepelnému šoku připravovaného masa. Pak přišel na řadu vysoký výkon vařiče, cherry račátka a velmi rychlá tepelná úprava, která je při přípravě takové delikatesy naprosto zásadní. Maximálně 1,5 min z každé strany.
Je vhodné, masíčko nechat ještě cca 5 minut nechat odpočinout, ať se teploty vyrovnají a šťáva prostoupí od středu až k okraji steaku.

Opět jsem si vystačil s dvěmi základními dochucovadly, solí a pepřem + mandarinka na marinovaní. Ta byla zrovna při ruce na stromě (citrón jsem nenašel)

Tuňák nechutná po rybě, má spíš chuť mladého telecího s oříškovou příchutí. Maso je velmi šťavnaté a cherry račátka v puse puknou a doladí směs chutí k naprosté dokonalosti s lehce uzeno – karamelovou příchutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *