Papua Nová Guinea – SHG PB

Tato káva je opravdovou gurmánskou lahůdkou.
Papua Nova Guinea pěstuje kávu teprve velice krátce, a to někdy od roku 1950. Většina se pěstuje na malých domorodých plantážích umístěných na horských mýtinách.
Káva, která vyrostla ve vyhlášeném regionu Eastern Highlands, je stejně jako rovníková země pikantní a voňavá. Na pěstování vysoce jakostní arabiky se zaměřují malé rodinné plantáže. Tyto kávové plantáže byly osazeny odrůdami plantážní kávy z Keni. Kvalita této kávy začíná patřit mezi špičku světové produkce, za kterou obchodníci platí vysoké ceny. Kávové třešně jsou prakticky kulaté. Jedná se o anomálii, kterou neleze běžně sehnat. Sklizeň pochází asi ze 75% z malých domorodých farem. Některé jsou skryty velmi hluboko v lesích. Kávovníky se pěstují téměř výhradně ve vyšších polohách a to na planinách v nadmořské výšce 1300 až 1800 m.

Právě tato káva pochází z východní vrchoviny Goroka.

Tak po seřízení mlýnku musím zhodnotit, že tato káva je opravdu vynikající. Má naprosto delikátní chuť. Crema je tmavě lískově oříšková, chuť čokoládová s nádechem kouře. Bez debat ji řadím mezi top 10 které jsem pil. Je to opravdová exotika.

2 Responses

  1. Radka napsal:

    To zní lákavě.

  2. Radim napsal:

    To hlavně chutná famózně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *