FARMÁŘSKÉ THY V PAHOA – BIG ISLAND

MAKU’U FARMERS MARKET je jenom jednou za týden v neděli, ale to je zážitek! Nebýt Susan, která nám na tuhle místní akci dala tip, bychom o trzích neměli ani tušení. Svou autentičností se totiž zcela vymykají běžným trhům v Hilu nebo v Koně.

Prodává se tu prakticky všechno, ale lidé se tady jezdí především odreagovat, poklábosit se sousedy a ukrátit volný čas. Je to spíše takové komunitní setkání, na které si havajci tolik potrpí.

K jídlu se tu prodává všechno co havajci vypěstují, vychovají, nebo vyrobí. Je možné tady nakoupit nejrůznější ovoce a zeleninu včetně jedlých kapradin.

Především tu vsak panuje uvolněná nálada a hraje živá hudba. Abyste se mohli uvolnit po havajsku, musíte hodně papat, trávit, nakupovat a zase papat a taky pít hodně kafe. To nám nedělalo problém. Nenechte se zmást tím deštěm, ten je tu narozdíl od našich evropských končin naprosto normální a vítaný. Každý totiž ví, že déšť znamená život a záruku vysoké úrody. Navíc zde prší pravidelně a vydatně 2-3x za den.

U tohoto Japonce jsme si moc pochutnali. Nejprve jsme si koupili kuličky TAKOYAKI s chobotnicí a krevetami. Byly moc dobré a ten Japonec se s nimi neskutečně piplal.

Potom přišly na řadu sladké knedlíčky MOCHI s fazolovou pastou a jahodou ve speciálním nevařeném rýžovém těstě. S odstupem času musím říct, že díky své nenapodobitelné atmosféře, byly trhy v Makapu, asi nejlepší trhy na celé Havaji.

2 Responses

  1. Pavla Adámkova napsal:

    U nás také prší 3x…..
    Ale za rok 🤔🤔🤔

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *