TEDY’S BURGER není co dodat, nelepší Burger na Maui

Teddy’s burger je takový havajský lokální podnik. Panují v něm určité odlišnosti, o kterých vám rád povím.

Teddy’s burger je takový havajský lokální podnik. Panují v něm určité odlišnosti, o kterých vám rád povím. Hraje zde havajská hudba, někdy lehce říznutá americkým rock and rollem 60‘ let. V takovém podniku to totiž žije. Když vejdete, okamžitě vás pozdraví obsluha a zeptá se vás jaký máte den, popř. odkud jste. Následuje objednávka. Tady bych doporučil tomu ještě v USA nebyl a chce si objednat, aby si nejprve prostudoval jídelní lístek. Objednat si totiž „burger“ je docela maturita. Především, každá objednávka je originál. Tím mám na mysli, že všechno lze se vším kombinovat. Tady jste zkrátka zákazník a vaše přání je vždy splněno ať už se jedná o nejmenší detail. Pokud objednáváte burger nejprve si musíte zvolit, jestli chce tz. COMBO (u nás menu), nebo solo burger, který si nakombinujete sami.

Pak je potřeba vybrat velikost a počet mas oz. (uncích) Na malém surfu nad bar pultem, jsou pomocí dřevěných koleček vyobrazeny velikosti. Potom je potřeba si zvolit přílohu, zeleninový salát, cibulové kroužky, hranolky (v USA French fries) americké opékané brambory na 10 způsobů … Následuje 20 druhů omáček a toppingů, které si přejete na burgeru mít, dalším otázkou je jaký druh sýra chcete? Na výběr je asi 5 druhů, na závěr jsou tzv. speciality styles tzn. co navíc si přejete? např. Umami style, bacon chees, garlic butter atd.  No.. nakonec zbývá vybrat si velikost nápoje. Na to pozor. Začíná se na 0,5litrech jako mini pokračuje to 0,75 small a 1 litr je large. Zbývá zvolit, jestli tady nebo s sebou. Objednávku si obsluha píše na malý lístek, který po dokončení připne na kolíček nad hlavou. Ten je na kroužku spojen ocelovým lankem s kuchyní. Prudkým švihnutím přesviští objednávka po lanku asi 10ti metrový úsek od baru až do kuchyně a zarazí se přímo nad hlavou kuchaře, kde se burgery připravují.  Zpravidla už tam visí dalších pět objednávek, které kuchař po dokončení vždy utrhne a prázdný kolíček zase švihne zpátky po druhém lanku k bar pultu. Jak jednoduché a účinné. Proč měnit něco, co už funguje bezchybně 50let.

 Nakonec dostanete malý blikající tácek s číslem, který si vezmete ke stolu. Jakmile je vaše objednávka připravena, tácek se rozbliká všemi barvami a začne vrnět.  To je znamení že si můžete jít vyzvednout vaši objednávku k pultu.  Cestou zpět ke stolu samozřejmě procházíte kolem dalšího pultu na kterém je asi 6 druhů dalších dochucovadel jako hořčice, kečup, majonéza, a kdoví co ještě. Tyto majdy si můžete v libovolném množství napatlat na co chcete.

Když to celé shrnu dostanete nepřekonatelný burger, vytuněný vám přímo na míru. Domácí žemle, slaninka, karamelizovaná cibulka, perfektně vychucené hovězí maso, česnekové domácí hranolky, čerstvá zeleninka, vše v originálním balení Teddy’s. V mém žebříčku hodnocení best burgerů ve Světě, zaujímá Teddy’s Bigger Burgers na Maui 3. příčku hned za No. 2 Big Kahuna Burgers na Oahu a No. 1 Bubba‘s Burgers na Kauai.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *