ORO CAFFE PREMIUM

Dnes dáme něco o kávě.

Tuhle kávu jsem pil poprvé před několika lety v Itálii. Byla vynikající a po návratu jsem si ji chtěl vychutnat i doma. Bohužel se u nás nedala nikde sehnat.

Už dlouho jsem sháněl tuhle italskou dobrůtku. Jedná se o profesionální kávovou směs. Značka ORO Caffé vznikla v Itálii v roce 1972 původně jako název kavárny.

O 15 let později její majitelé Chiara a Stefano Toppano převzali malou pražírnu kávy. Neustále vylepšovali původní recepturu, zabývali se výběrem té nejlepší surové kávy, tím nejlepším způsobem pražení a mletí kávy. Postupem času se jejich nabídka rozšířila po Itálii a v 90 letech expandovali za hranice. Kvalita směsí ORO Caffé získala mnoho ocenění a nyní je distribuována do 40 zemí světa.

Až nedávno jsem hledal něco na internetu a narazil jsem na stránky kde se dala objednat. Jedná se o směs kávy z Brazílie, Guatemaly, Etiopie, Vietnamu, Indie. Namíchaná je v poměru 80% arabica a 20 % robusta se sladkou příchutí ovoce s náznakem ořechů a mandlí se silným krémovým tělem. Při extrakci se tvoří nádherná hustá oříšková pěna s „tygr“ efektem.

Do cappuccina se také krásně kreslí.

Nejvíce však potěší kamarády 🙂

Nebo espresso navečer s lázeňským oplatkem ?

2 Responses

  1. Pavča napsal:

    Hanka peče už i lázeňské oplatky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *