SWINEAPPLE typická havajská „prasárna“

Tohle je prostě typická havajská „prasárna“ s kterou se s vámi musím podělit. SWINEAPPLE by se doslova dalo přeložit jako ananas ve slanině. Dovedu si představit, že by se to mohlo ujmout i u nás na Valašsku, když máme tak kladný postoj k vepřovému. Já to každopádně musím někdy vyzkoušet. Video recept je jednoduchý i pro neangličtináře. Tak dobrou chuť!

SUROVINY

  • Ananas Kupte největší ananas, který bude. Ujistěte se, že je sladký.
  • Vepřová žebra bez kosti: Můžete je najít u některých masných pultů nebo se jen zeptejte svého řezníka. Místo toho můžete použít i vepřovou panenku. 
  • Slanina: Použijte tlustě nakrájenou slaninu, abyste měli jistotu, že během vaření drží pohromadě.
  • Barbecue Sauce: Použijte svou oblíbenou omáčku (já použil Stubb’s)
  • Spice Rub: Použijte své oblíbené vepřové koření nebo jen trochu papriky.

Budete potřebovat nějaké bambusové špejle , které budou během vaření držet prasátko pohromadě.

POSTUP

  • Ananas: Velký ananas musíte oloupat a vyjmout jádřince pomocí zoubkovaného nože. Použil jsem baličku na meloun, abych vydlabal tuhou dužinu asi palec ode dna. Část šťáv si nechejte na podlévání později.
  • Žebra: Než je nacpete do ananasu, musíte je obalit v bbq omáčce a koření:

3. Slanina: Na kus pergamenu položte slaninu do vzoru 5×5, abyste vytvořili vazbu. Pak to omotáte kolem ananasu a připevníte bambusovými špejlemi:

Nyní jste připraveni udit. Doporučuji použít gril s nepřímým žárem nebo jinou udírnu na 140°C s použitím jabloňového nebo třešňového dřeva. Skvělé výsledky jsou i s grilem.

Položte swineapple na děrovaný kovový tác nebo dvojitou vrstvu fólie s několika otvory, aby se nehromadila šťáva. Během vaření byste také měli občas podlévat výpekem, aby zůstal šťavnatý.

Jak dlouho udíte SWINEAPPLE ?

Uzení trvá přibližně 3 hodiny. Slanina na vnější straně by měla být křupavá a vnitřní teplota by měla být 165 ° C.

Použijte ke sledování vnitřní teploty bezdrátový teploměr se sondou. Swineapple je hotový, když střed dosáhne 65°C!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *