POIPU ESTATE – tmavě pražená

A máme tady první laskominu, v podobě prvotřídní, ryze Kauaiské produkce.

Na Kauai v Poipu pěstovaná a v Hanapepe pražená. Co je na tomhle balíčku unikátní je jeho rodokmen a především místo, kde se praží. Právě tam jsem ho totiž společně s další peckou, kterou vám představím později koupil.

Všimněte si tmavého pražení, které dalo vyniknout silné a plné chuti esspresa. Za zmínku určitě stojí i krásné olejové skvrny na kávových zrnech, které jsem se snažil zachytit na fotce. Esenciální oleje si podržely svou charateritickou vůni až do zimní a propršené Bystřičky.

S prvním douškem této kávy jsem se opět přenesl na druhou stranu zeměkoule, konktrétně do pražírny Kauai Coffee Co. Nedaleko městečka Hanapepe na jižním pobřeží ostrova Kauaii.

Datum Pražení 10.11.2018

Tato káva na vás promluví

jemnou, ale hlubokou vůní květin. Má plné tělo, jehož chuť dlouho dlouho přetrvává v ústech. I když se jedná o 100% Arabicu, zcela postrádá jakoukoliv acitidu.

2 Responses

  1. Radim Adámek napsal:

    samozřejmě opět připomínám, pokud má někdo chuť tuto kávu zkusit, zavolejte hoďku předem ať dám nahřát bojler a kdykoliv se zastavte na šálek lahodné kávy. Jenom. připomínám tyhle balení mají 10 oz (283g) tzn. že vyjdou tak na 30 shootů. To je v naší „kavárně“ tak. na 4-5 dní ode dneška

  2. Josef Spitzer napsal:

    My nyní Kenya, řazena k nejkvalitnějším světovým arabikám. Pěstuje se ve vysokých nadmořských výškách. Nabízí širokou škálu chutí závislých na stupni pražení – chuť citrusů, sladkých třešní, pomeranče, mandarinek a jasmínu. Vše se zde krásně prolíná s výbornou aciditou a sladkostí. Již tak perfektně balancovanou kávu doplňuje obdivuhodná sametovost až hebkost. Unikátní káva čistým profilem, která je velmi příjemná a chuťově bohatá. Prostě plantážní káva špičkové kvality. Domorodí Keňané věří, že je ve zdejší kávě ukryta lví síla, žirafí elegance a gepardí rychlost.https://lh3.googleusercontent.com/HOKUdyQ3CwmnIIPEhHpvPN8fPe4fvFEOGoPGJticSrnf657ffA7e74k5mcreoG4SI_-NrHv4GNk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *