HANALEI ESPRESSO

Tato káva má příběh:

Na Kauai jsem se potkal s Markem Furrem a Tinou Ferrato. Jsou to potomci 4 generace Italů přistěhovaných na Hawaii. Oba velcí sympaťáci. Mark má pražírnu kávy v Hanalei. Praží několikrát do týdne exkluzivní kávu. Je to člověk, který ví co dělá a hlavně to dělá se zaměřením na spičkovou kvalitu.

Kdyby nebylo Tiny vůbec bychom se o téhle kávě nedozvěděli. Všimla si nás ve Wallmartu když jsem vybíral kafe a sklouzlo to k dlouhé debatě o jejich pražírně. Ještě že je Wallmart otevřený 24 hod 😀

Nakonec jsme debatu ukončili s tím, že nás Tina pozvala na vesnický kulturní festival, kde budou mít s Markem stánek a tam si to dopovíme. Jak Tina řekla, tak se také stalo. V kempu jsme si oblékli ty nejlepší trička a kraťasy které jsem měli a vyrazili na pravý a nefalšovaný vesnický festival. Kdybychom nedostali pozvání vůbec bychom se o takové akci nedozvěděli. Je super, že lidé na Kauai jsou takoví komunikativní a bezprostřední.

Probrali jsme s Markem dlouhý proces od výběru a nákupu kávy od místních pěstitelů až po postupy pražení. Na závěr jsem ho poprosil o balíček napraženého zrna na přípravu espressa, což na kauai vůbec není běžný postup přípravy kávy. Také měl v boxu pouze jediný půlkilový balík. Mě by bývalo stačilo obyčejné kafe a Mark na mě vytasí tuhle gurmánskou specialitu, napraženou včera!

Potom jsme si oba užívali, nával kultury po třech týdnech ve stanu a bylo to super.

přeloženo z webu
Hanalei Coffee Roasters

Aloha z Kauai.

Jsme Mark Furr a Tina Ferrato, manželský pár žijící na severním pobřeží Kauai. Naše Kauai Gourmet Coffee Roasters je 100% Havajská káva. Havajské směsi jsou velmi oblíbené jak u návštěvníků Kauai, tak u místních obyvatel. Pražíme kávová zrna v malých sériích na Kauai, a posíláme je přes USPS Priority Mail, aby bylo zajištěno, že budete mít k dispozici tu nejčerstvější kávu.

Více než deset let jsme byli majiteli pražírny kávy v Hanalei, Pražili jsme jsme pražili desítky tisíc liber 100% havajských káv pod naší značkou Hanalei Coffee Roasters. V roce 2015 jsme prodali kavárenskou část našeho podnikání, abychom se zaměřili na náš hlavní zájem: pražení havajské kávy. Po prodeji kavárny jsme si udrželi značku Hanalei Coffee Roasters a také jsme získali značku Kauai Gourmet Coffee Roasters. Pod značkou Kauai Gourmet pracujeme s havajskými farmáři abychom mohli poskytnout 100% havajské kávy a havajské směsi za přijatelné ceny.

Naše kávovary Kauai Gourmet Coffee Roasters najdete na Kauai v Foodland, Kmart, Walmart, Safeway, Big Save / Times, Longs Drugs / CVS a mnoha dalších prodejnách. 

Naše kávy Hanalei Coffee Roasters a naše čaje  Hanalei Tea Company najdete na adrese www.HanaleiCoffeeandTea.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *