Zdravé jahodové knedlíky

Zdravé jahodové knedlíky – Hanka to se mnou nemá jednoduché, jelikož mám vysoké požadavky na zdravé jídlo. Takže rozkaz zněl jasně, chci jahodové knedlíky bez lepku a cukru. Lehce řečeno velmi komplikovaně provedeno. Lepek nejde lehce nahradit, ne že bych ho nemohl, ale nechci ho! Tvaroh se smísil s vajíčkem. Na řadu přišla pohanková mouka. Ta nemá barvu, takže pro barvu jáhlová mouka, a kvůli chuti trochu rýžové mouky. Dělalo se to prý ale velmi dobře. Pak už klasika jahody. Místo cukru javorový sirup. Knedlíky vypadají trochu chlupaté, a chutnají po pohance, ale to mě naprosto vyhovuje. Máslo se nevylučuje, ale nebylo zapotřebí, protože jsem ho nahradil rozmačkanýma jahodama s javorovým sirupem. Že je to blbost? Možná. Že to nejí děcka? Jejich věc. Ale pro mě to význam má, protože jsem rok bez mouky a cukru je mě líp. A hlavně tyhle improvizace doma miluju.

4 Responses

  1. Radim Adámek napsal:

    To by bylo ještě složitější

  2. Pavla Adámkova napsal:

    Člověk je od přírody všežravec😉

  3. Radim Adámek napsal:

    To je pravda, ale co má GMO pšenice která má o 80 % více lepku než pšenice před 20ti lety společného z přírodou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *