DÝŇOVÉ LATTE

Tuhle žhavou podzimní novinku se naučila připravovat Bára. V nějakém US seriálu zaslechla, že si v kavárně objednává někdo DÝŇOVÉ LATTE a rozhodla se ho připravit.

Samozřejmě že Američané do dýňového latte používají sladký dýňovy sirup k tomuto účelu připravený. Bára na to šla však po svém. Oloupala dýni Hokaido a uvařila ji v hrnci: viz recept

DÝŇOVÉ PYRÉ:

  • k oloupané dýni přidáme trochu vody a vaříme dokud nezměkne.
  • 100 g cukru
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky hřebíčku
  • ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 vanilkový lusk

Uvařenou dýni rozmícháme s kořením tyčovým mixérem do hladka a ideálně přepasírujeme cedníkem na čaj. Takto připravená směs nám vydrží v lednici minimálně týden.

Příprava Dýňového latte je jednoduchá. Do sklenice dáme 2-3 lžičky dýňového latte. V konvičce našleháme latte (mléko) a nalejeme na dýňové pyré, tak aby se pyré s mlékem nepromíchalo. Na závěr doplníme espressem a je hotovo. Pokud je latte macchiato barevně rozvrstvené tak se vše povedlo. Dýňové latte je opravdu velmi chutnou a zároveň zahřívací variantou pro tyto deštivé podzimní dny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *