HID – HAMMAD INTERNATIONAL AIRPORT

 Letiště „Hamad“ s mezinárodním kódem DOH bylo otevřené teprve v roce 2014. Nahradilo Mezinárodní letiště Dauhá, to nevyhovovalo kapacitou.

Letiště – Hammad Internetional airport

Má jeden terminál a dvě paralelní ranveje, nachází se u moře v nadmořské výšce 4 metry. Je jediným funkčním komerčním letištěm v celém Kataru. Je oblíbeným přestupním bodem pro lety z Evropy do Asie nebo Austrálie a z velké trojice arabských přestupních letišť.

S Qatar Airways jsme letěli už několikrát a vždy jsme byli spokojení jak s obsluhou tak s jídlem.

Večeře v economy class

Největší překvapení jsme zažili v únoru kdy jsme měli v Dauha mezipřistání na cestě do Thajska. Katar se totiž nachází v Perském zálivu hned vedle Saudské Arábie a Bahrajnu.

V letadle se vždy zobrazuje kterým směrem je Mekka

Čekal jsem poušť a vysoké teploty. Jaké bylo mé překvapení, když jsme vystoupili z letadla, foukal silný vítr a bylo tak 11st. Protože jsme se přesouvali z terminálu autobusem docela jsme promrzli. To bych teda v Kataru nečekal.

Qatar airways

HID – Hammad International Airport jak si tohle letiště říká, se pyšní tím že je šesté letiště na světě které získalo 5* Já teda ale nevím.. Zásuvky na mobil zrovna nefungovaly i když jsou v každé lavici. Internet se mě podařilo rozchodit až po 3 hodinách a ještě byl pomalý. Lehátek na ležení tady bylo dostatek, byly však přeplněné . Vedle WC jsou modlitebny s vyznačeným směrem k Mekkce.

No Responses

  1. Pavla Adámkova napsal:

    No vidíš, ještěže máte bundy, třeba dojde aj na sníh, včera psali, že napadl aj v poušti, místy až metr 😂

  2. Tak to mosi byt sranda se v pousti koulovat 😁

  3. Pavla Adámkova napsal:

    Od pohledu vypadá letiště luxusně, třeba mají v záloze místo lůžek sjezdovku, jak v Dubaji, a odtud „táhne „… Rosťa by to ocenil 😃

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *