ULTIMATE BURGER ASI NEJLEPŠÍ BURGER NA BIG ISLANDU

Vzhledem k pozdnímu příletu na Big Island jsme tentokrát neměli času nazbyt abychom hledali kam se půjdeme najíst. V 9 hodin totiž zavírali bránu kempu a kdybychom to nestihli, museli by jsme spát kdoví kde. Cestou z letiště jsme se proto zastavili v nějakém nákupáku, který byl vyloženě při cestě do KONY. Hanka už během jízdy trochu prověřovala možnosti a hodnocení nějakého dobrého fast foodu. Do obchodu jsme se stejně museli stavit, chyběla nám totiž voda, o kterou jsme přišli přeletem na druhý ostrov a také nějaká základní snídaně. Kemp Ho‘okena Beach Park totiž leží ve strašné díře, mimo civilizaci, kde už nic nekoupíme. Zároveň to však byl jediný otevřený kemp blízko letiště do kterého jsme měli možnost dojet ještě v rozumnou dobu.

Ultimate BURGER

Volba tedy padla na ULTIMATE BURGER. Ukázalo se, že jsme si nemohli vybrat lépe. Aniž bychom to předem tušili, tento podnik je vyhlášený a získal několik ocenění za nejlepší burger na Big Islandu. A to hned 4 roky po sobě od roku 2018 do r. 2021. Dalo se čekat, že tady se nažereme hoodně dobře.

uvnitř ULTIMATE BURGRU – ocenění

Nevím kolik tady běžně bývá lidí, ale i přes pozdní noční hodinu, tady byl poměrně plno. Objednávky však šly rychle a nemuseli jsem ani dlouho čekat než na nás přišla řada. Problém byl v tom že jsme měli docela velký hlad a jak se říká “ HLAD MÁ VELKÉ OČI „

ULTIMATE BURGER MENU

Objednali jsme si ULTIMATE DOUBLE DECKER BURGER což jsme neměli dělat 🙂 Byl to prvotřídní havajský zabiják hladu.

reciep from Ultimate burger

Když nám porce přistála na stole málem jsem se položil. Samozřejmě prvotřídní záležitost, nemá smysl to komentovat nějak obsáhle. Opět jde o lokální unikát, který povýšil na gastronomický zážitek. Za zmínku ale určitě stojí maso z hovězího pasoucího se na zelené havajské trávě jak to ostatně stojí i pod logem samotné „burgrárny“. Cheddar cheese je pouze jednou z mnoha voleb sýrů které vám jsou nabídnuty a ty čerstvé hranolky, tak to jsem ještě nežral.

Celé menu bylo vyladěno k absolutní dokonalosti a pokud nevíte co je to medium (stupeň přípravy), stačí se podívat na obrázek níže. Karamelizovaná cibulka a lehký česnekový dip s jogurtem dělaly z tohoto jídla koncert dokonalých chutí a detailů.

ULTIMATE DOUBLE DECKER – medium

Samozřejmě že se to nedalo sníst slušně. Byli jsme od toho zakapaní až na kraťasy, ale vůbec toho nelitujeme. Jen malé upozornění na závěr, normálnímu průměrnému člověku stačí ULTIMATE CHEESEBURGER. Vůbec nechápu kdo může sníst ULTIMATE TRIPLE DESKER, protože mě položil jeho menší brácha s dvojitou střechou. Takže, až zavítáte na Big Island, určitě tento podnik nevynechejte. Vždyť nemůže být větší klasiky, než si dát na Havaji pořádný BURGER .

2 Responses

  1. Pavla napsal:

    Závěrem si lze přát jen tolik,
    ať žijí a dál se pasou hawajske kravky🦬🍔

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *