KÁVA SULAWESI TORAJA

Občas mě kamarádi ze svých cest dovezou výbornou kávu. Jako například tuto Indonéskou kávu Sulawesi Toraja.

Malé farmy které produkují tuto výbornou kávu se nachází uprostřed nádherné panenské přírody. Káva je pěstovaná v hornaté oblasti Toraja na ostrově Sulawesi v nadmořské výšce, o níž se pěstitelům na sousedních ostrovech ani nesní. Speciálně hornatá oblast Toraja je pokryta malými kávovými plantážemi ve výšce 1100-1200 metrů, kávovníky lze najít ale také kolem 1600-1800 m n.m., .

Farmáři kladou velký důraz na šetrné pěstování a dodržování správných postupů při následném zpracování. Oproti tradici v Indonesii není používána metoda Giling Basah, při které je nejprve mechanicky odstraněna svrchní slupka, ale metoda promýváním, která je charakteristická pro oblast Střední Ameriky.

Sulawesi je starý ostrov sopečného původu. Jeho sopečná půda má vysoký obsah železa, což se samozřejmě projevuje v unikátní chuti kávy. Tato káva má bohaté tělo  s úžasnými tóny zralého ovoce a hořké čokolády. Crema je velmi jemná. V samotném závěru lze najít až peřové tóny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *