Domácí limonáda z bezového květu

Když začnou kvést bezy, je čas udělat tuhle skvělou přírodní limonádu. Ale pozor jen než odkvetou. Takže naše sezónní záležitost.

Ingredience

  • 4 litry svařené vody
  • 6 bezových květů
  • 1 citrón
  • 400 g cukru (dávám 200g)
  • 1 lžičku sušeného droždí

Svařím vodu, naliju ji ideálně do 5ti litrovky sklenice, hned v té horké vodě rozmíchám cukr ( 50 g ubrat). Do vody hned vymačkám citrón, už prázdný ho pak nakrájím na kolečka a taky přidám. Až voda zchládne a je jen mírně teplá, přidám kvasnice a bezové květy a dobře rozmíchám. Stáčím přes trychtýř se sítkem rovnou do lahví za 24 hodin. Láhve pak hned šup do ledničky. Čím je nápoj vychlazenější, tím je chutnější, přidat led vůbec neškodí? Kvasnice téhle dobrotě zařídí nejen bublinky, ale je to tím pádem i vitamínová B-bomba!!

2 Responses

  1. takej máme, aj syrup 🙂

  2. omlouvám se od roku 1957 sirup jsem prostě starší

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *