ALOHA MACADAMIA KÁVA 🌈

Tuhle kávu jsme si oblíbili na Havaji. Tam se totiž pijí z 99% ochucené kávy, ve velkém šálku nebo kelímku. Espresso havajci téměř neznají a pokud na něm trváte, 3 x se vás obsluha zeptá, jestli chcete opravdu tu malou kávu bez příchuťě. V takovém případě dostanete 30ml espresso do papírového kelímku na pivo… On samozřejmě na pivo není, je na kávu, ale vzhledem k absenci metrického sytému vám tu velikost přirovnávám k té naší.

Běžnou součástí objednávky je totiž dotaz do jak velkého kelímku kávu chcete. Začíná se na 12 oz (uncích) to je cca 0,34 l. Následuje 14oz 0,4l a 18oz 0,5l U espressa tento dotaz odpadá, protože nepatří mezi běžné objednávky a většina pouličních prodejců vám ho dá do běžného kelímku. Oni prostě neví, že espresso se servíruje do malého porcelánového předehřátého hrníčku. Papírové na espresso vůbec nemají.

Single espresso, po havajsku… 0,5l papírový kelímek. Oni vůbec nechápou, že to někdo pije, vždycky je musím ujišťovat, že to takhle chci…. I přes to, to nechápou. Jsme pro ně divní a oni jsou divní pro nás… asi to tak má být?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *