KÁVA UGANDA AA MOUNT RUWENZORI

Káva Mount Ruwenzori má opravdu lahodnou chuť. Převládá citrusové aroma s bohatou ovocnou chutí a mírně kořeněným dozvukem. Značka AA v názvu kávy odkazuje na mimořádně velká zrna.

Crema je na espressu více čokoládová a hustá. Právě v ní vynikne její sladkost, a vyšší citrusová acidita.

Zrno je drobné, středně pražené a pravidelné. Káva se pěstuje v rovníkové Africe v horách Ruwenzori na hranicích Ugandy a Konga. Průměrná nadmořská výška se v této zemi pohybuje kolem 1100 metrů.

Kávovníky jsou v Ugandě pěstovány na sopečné půdě, ve stínu stromů. Jejich plody zpracovávají farmáři mokrou metodou a suší je na slunci. Podnebí Ugandy ovlivňují obrovská jezera jako je  Albertovo, Edwardovo, nebo Victoriino jezero. Ruwenzori je národní park v Ugandě rozprostírající se přes stejnojmenné pohoří. 

Hory Ruwenzori v Ugandě

Hory Ruwenzori- jsou vysoké přes 5000m. Přes to že se nalézáme na rovníku je to svět ledovců, vodopádů a pohádkové přírody. Právě zde na úpatí těchto hor v nadmořské výšce 1900m se pěstuje tato jedinečná káva. 

1 Response

  1. 1. 9. 2021

    […] třech dnech deště vyšlo slunko. Vítáme ho na terase tímto parádním quatrem. Na mlýnku je Mt. RWENZORI a to je vždycky důvod k novému […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *