RYCHLEBSKÉ STEZKY

Já ještě patřím ke generaci, která levou rukou řadí převodníky a ne výšku sedla…

To mě řadí k dinosaurům, kteří zde působí tak trochu jako zjevení.

I to nářadí je už dnes někde jinde. Jet tady s crosscoutry bikem, byť je to FULL 120/120 je tak trochu OUT

Dnes je to o jednoplackách na 29″ a kdo nemá zdvihy 180/180 je mimo hru. Zamykání a váha se moc neřeší, důležité je, že to pobere festovni bouldery.

Ono už se totiž jezdí i v jiných přilbách, místo elasťáků s výstelkou se nosí kraťasy a místo dresu volné trička. Jsem naprostý módní ignorant, ale nestydím se za to. Dres má  spoustu kapes do kterých schovám potřebné věci a nemusím u toho sundávat baťůžek. Vlastně i ten je OUT dnes se vozí velké ledvinky v zadu na zádech. No úplný blázinec.

Není divu, že Tomáš  jezdil 10 metrů za mnou a neoslovoval mě tati. Prý aspoň ten dres si sundej a jezdi v tričku…

První volba padla padla na TAJEMNÝ a MRAMOROVÝ což jsou dva červené na sebe navazující traily. Dali jsme Dr. WIESSNERA což je stoupací trail na hlavní kopec, ze kterého vedou všechny sjezdy. Byl totiž podvečer a do nějakých větších podniků jsme se nechtěli pouštět abychom nezatměli.

Dr. WIESSNER má docela parametry a převýšení 450m dá docela zabrat. Není divu, že vyjet ho na biku nezvládne každý (ale podstatné jsou ty zdvihy) 😎

Nástup na TAJEMNÝ budil respekt a nelepšilo se to ani po prvním kilometru. No tak říkám si, to kamenné pole nějak přenesu a pak už to půjde… Nešlo to ale ani po druhém a třetím kilometru..

Řekl bych, že na tuto zábavu už jsem asi příliš starý. Podobné chodníky vedou k Hyncovým plesům v Tatrách, ale ty jsou podle mě suchůdnější. Nekonečný kamenolom je lemován zářezy a vrypy od převodníků a klik toho ne zrovna levného sportovního nářadí.

Tak to ne, rád bych na svém biku jezdil ještě za 5 let. I když to už bude na tyhle poměry muzejní veterán. Nejde snad ani o to, že bych na kole vyrobil nějaký ten šrám, ale tohle se jet prostě nedá, alespoň na těch našich ne.

A tak co jsme pracně vyšlapali nahoru to jsme zase sešli z 80% s kolem na rameni dolů. Nemusím mít všechno a Tajemný s Mramorovým se konečně ukázali ☠️😉 A to se bavím o červených trailech. Ty černé opravdu nevím kdo jezdí…

Následoval HUPCUK a SJEZDY. To už „docela šlo“ přenášeli jsme jenom něco. Vzhledem k tomu že SJEZDY jsou závěrečný trail ke kempu, vypadá jako dojezd sjezdovky Saslong těsně před zavíračkou ve 4 hodiny. Podstatné je, že jsme přežili. O nic jiného mě od nájezdu na TEJEMNÝ ani nešlo. Dalo by se říct, že cíl prvního dne byl splněn

Druhý den jsme se rozhodli snížit laťku a pustili jsme se opět přes Dr Wiessnera do nm. 750m na Sokokí vrch.

Naším cílem byl fialový trail SUPERFLOW. Nahoru jelo neskutečně lidu. A všichni na Superflow, to bude teda zážitek!

Nakonec jsme na nic nečekali a najeli přímo na trail. Bylo to opravdu svižné. Žádné velké šutry tak jako na Mramorovém. Svižná jízda, plná zatáček a klopenek občas nějaký skok.

Fotek moc nemám protože nebyl čas. Udělal jsem jenom jedno video jak Tomáš projíždí klopené zatáčky.

Trail je rozdělený na 7 sekcí a žádné velké přestávky jsme nedělali. Jen občas na protřepání zrtvrdlých rukou.

Hodinka svižného sjezdu, tak jsem si to nějak představoval. Následoval oběd a hodinka odpočinku. Tomáš zase trénoval na pumptrailu.

Já s Hankou vyrážím na trail KOLEM ČERNÉHO POTOKA

Hanka si docela užila.

Byl i jeden lehký otěr o strom 🤣 země se zachvěla a spadlo pár šišek, ale kůra tam zůstala a stromek bude žít.

Konečně zjistila, že MTB není jenom na lesní cesty a šotolinu.

Černý potok je mimo jiné zlatonosný

Strmé břehy kolem Černého potoka

Blížíme se k Vidnavě

Krajina Rychlebska

Mezi poli

Kaplička Kobylná

Kolem rybníka

A vracime se zpátky do Černé vody kde je naše základna

Trail měl 20kma zvládli jsme ho za 2 a půl hoďky

Zakončeno borůvkovou žranicí

A hovězím ANGUS BUGEREM

Na doplnění kalorií samozřejmě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *