100% KONA Z PUNA CHOCOLATE CO.

Konečně jsem otevřel druhou kávu přivezenou přímo z Havajského Big Islandu na kterou jsem se pěkně dlouho těšil. Řadím ji mezi nejlepší kávy jaké jsem pil.

Kávu jsme kupovali přímo u výrobce v pražírně v malém městečku Hilo. Ne každý den se člověk dostane k takové specialitě, a tak jsem si její přípravu náležitě užíval.

Samozřejmě že jsme si dali kávu i přímo v pražírně. V malém obchůdku byl příjemný barista, který se nám věnoval a poradil mě, jin která káva je nejlepší na přípravu espressa. S výběrem kávy pro tento druh přípravy bývá na havaji celkem potíž. Havajci totiž pijí kávu zcela jinak.

Oblast Kona je světově proslulá svou kávou. Právem ji můžeme řadit mezi TOP nejlepší kávy na Světě. První káva KONA byla na Big Islandu vysazena v roce 1828 z brazilských řízků kávy arabica. Farmáři brzy přišli na to, že porézní sopečná půda je pro pěstování kávy lepší než tvrdší a vlhčí půdy v pralese.

Kona má navíc tu výhodu, že je chráněna před silným pasátovým větrem a deštěm ze severu. Hualalai je nejzápadnější sopka na Big Islandu, na jejichž svazích se tato káva pěstuje.

Kava jje poměrně tmavě pražená a plná silných vůní. Cremu však dělá krásně oříškově světlou a její chuť je jedinečná. Má intenzivní plné tělo s podtónem pražených ořechů. Káva PUNA patří k exkluzivním druhům, které v našich podmínkách ochutnáte jen velmi zřídka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *