COSTA RICA – MONTEVERDE

Opravdu jedna z nejlepších Kostarických káv které jsem pil.

Opět káva s příběhem a věřte mě, že ty jsou absolutně nejlepší.

Originální první šálek (samozřejmě espresso) jsme si dali přímo v Kostarice v kavárně v Zelených horách. Tato útulná kavárna se nachází přímo v srdci Monteverde a je ideálním místem pro strávení odpoledne relaxací a pitím kávy. Nachází se přímo na okraji mlžného pralesa. Mladý barista který se nám v kavárně věnoval měl opravdu skvělý přehled o pražení a způsobu třídění kávy.

Povídaní o kávě jsme zakončili ochutnávkou druhů které měl v kavárně. Po výborném espressu jsem si musel koupit, 1/2kg balení medium roast, HONEY PROCESS, která byla unikátní svou sladkou medovou chutí s šťavnatého hruškového a skořicového koření.

Na espresso se však asi nejvíce hodil druh FULLY WASHED PROCESS se středním pražením, kde úplně vyniklo s bohaté tělo hnědého cukru s rafinovanými karamelovými tóny a velmi lehkou hořkou dochutí. Kilečko už se veze domů, nešlo tomu odolat 🙂

2 Responses

  1. Pavla Adámková napsal:

    Další odrůda do sbírky?

    • Radim Adámek napsal:

      Tak nějak, ty nejlahodnější kávy na které mám nějakou vzpomínku nebo příběh si lepím nad kávovar. Vždy si při pohledu na ně vzpomenu, jaké to bylo v té zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *