ZLATOBÝL

Zlatobýl září jako slunce a kvete během srpna a září. Je vynikající rostlinou na ledviny a celou urologickou oblast. Doporučoval jej i známý léčitel, pan Jiří Janča, který napsal řadu velmi užitečných knih. Zlatobýl se doporučuje na jakékoli ledvinové potíže i potřebnou detoxikaci, kterou může každý jednou za čas podstoupit. Bylinka krásně odvodňuje a pomáhá také vylučovat z těla kyselinu močovou, čímž značně ulevuje kloubům a je také prospěšná při dně a kloubním onemocněním.

http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/245-zlatobyl-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

Celík působí na ledviny, záněty močových cest, na zvětšenou prostatu, rozpouští močové kameny, má silně protizánětlivý účinek a je možné i vnější použití na špatně hojící se rány, vředy, případně také výplach či kloktadlo při zánětu v ústech a krku. Hubí i bakterie a plísně, údajně zvyšuje množství a kvalitu spermatu a působí proti rentgenovému záření. Má příznivý účinek na srdce a vysoký krevní tlak.

4 Responses

  1. Máme ho před barákem. Množí se to jako plevel😉

  2. Radim Adámek napsal:

    To je super, protože to je opravdu unikátní bylina, akorát se obávám že to bude Zlatobýl Kanadský. Ten má taky léčivé účinky ale 4x slabší.

  3. Pavla Adámkova napsal:

    U Aji je zlatobyl Kanadský, v encyklopedii se uvádí, že je silnější než zlatobyl obecný

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *