POLIHALE NEJZÁPADNĚJŠÍ ČÁST OSTROVA KAUAI

Nádherný snímek pláže Polihale v nejzápadnější části ostrova Kauai. I když to tak vypadá tak na koupání to tady moc není, pokud nechcete plavat až do Japonska, ale to je tímto směrem asi 5700km .

Nic moc ani pro vytrvalostního plavce. V křoví, za písečnou pláží je tzv. Beach park, kde se dá přespat. To křoví je poměrně hodně agresivní. Tvoří ho tzv.stromy KIAWE. Větvičky z těchto stromů se ve větru ulamují a jsou rozházené po celé pláži. Bosky bych tady nedoporučoval nikomu chodit. Trny jsou až 5cm dlouhé a snadno propíchnou celou nohu. Většinou se povalují právě v části určené pro kempování a jsou šikovně přikryté pískem. Při stavbě stanu, který mimochodem není jak na písečných dunách nijak ukotvit, jsem si najednou všiml, že se mě nějak špatně chodí. Podíval jsem se na podrážky tenisek a celé jsem je měl propíchané větvemi a trny. V písku to je těžko cítit, ale pokud bych šlápl na pevnou zem trny by propíchly naskrz celou botu.

Úplně dole na obrázku začínají tzv. Barking sands což v překladu znamená štěkající písky. Jsou to duny, které se ve větru přesouvají a vydávají zvláštní zvuky podobné právě štěkotu psů. Jen o malý kousek dál je pak vojenská strategická základna US Navy.

Polihale beach, je však známá především domorodým havajcům. Jedná se o posvátné místo, kde duchové zemřelých duší procházejí na vysoké útesy NaPali. Dokonce se v tom správném směru stavěly i domy aby jimi duše mohla projít.

Tato pláž, je zároveň nejdelší a největší písčitou pláží na Havajských ostrovech.

8 Responses

  1. Tak tomu říkám vyčerpávající příspěvek…

  2. Tak tomu říkám vyčerpávající příspěvek…

  3. Radim Adámek napsal:

    Tak já to dělám pro vás 😉

  4. Pavla Adámkova napsal:

    Radim trénuje, jde do soutěže o cestu a Hawai

  5. No a k čemu je to dobré , když sa tam nedá kupat ,nohy jak řešeto a stan ani nemluvím 😂😂😂

  6. Radim Adámek napsal:

    To je úplně jiný svět, tam stačí být vidět a zažít.

  7. Pavla Adámkova napsal:

    On to dělá tajně pro Kolbabu

  8. Pavla Adámkova napsal:

    On to dělá tajně pro Kolbabu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *