La Brasiliana Marfisa – Itálie

Směs Rosso Extra následovala po nejlepší směsi La Brasiliana Marfisa a svou kvalitou se jí vyrovnává. Optimální vlastnosti káva získává díky pomalému pražení v malých dávkách při konstantní teplotě v rotujícím bubnu. Po pražení jsou zrna zchlazena a namíchána ve výslednou směs. Tento postup je náročný, nicméně dáva kávě zvláštní jemnost a sytost chutí.

Pražírna La Brasiliana vyniká díky vášnivému mistrovi Alessandro Govoni. Nejlepší italský pražič vybíral surovou kávu velice důsledně, lpěl na dodržení standardů. Běžně se stávalo, že káva nebyla k dostání i několik týdnů, než se podařilo najít vhodnou surovinu.

Pražírna La Brasiliana leží na okraji italské Ferrary. Velikostí se rozhodně nejedná o největší pražírnu Itálie, ale svým významem mezi ně určitě patří. V současné době tuto pražírnu vedou vnuci Giancarlo Govoni a Pierluigi Govoni. V posledním roce prošla tato pražírna zásadní rekonstrukcí. Od změny loga až po vzdělávání v oblasti přípravy kávy. Ze značky La Brasiliana se stává jedna z nejdynamičtěji se rozvíjejících pražíren.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *