KAUAI BLUE MOUTAIN

Jedinečná káva z produkce pražírny Kauai Coffee Co.

Další z mých dovezených specialit z ostrova Kauai, je jedinečná káva z produkce pražírny Kauai Coffee Co.

Jedná se o speciálně vybrané odrůdy, které se nazývají Kauai Estate Reserve. Mezi špičku této produkce se řadí také Kauai Blue Moutain v tomto případě ve variantě pražení Dark Roast.

Káva má velmi tmavé zrna se značným množstvím olejnatých esencí na povrchu. Káva je sametová a je v ní možné rozpoznat příchuť melasy a ovocné tóny. Má bohatou a světlou cremu a téměř žádnou acitidu.

1 Response

  1. Josef Spitzer napsal:

    My pijeme nyní Ecuador:

    Výjimečné zeměpisné podmínky Andských svahů a žhavé suché podnebí se sluncem stále nad hlavou utváří jedinečnou kombinaci pro pěstování vynikající kávy zanechávající silný a dlouho trvající zážitek. Pravděpodobně nejvýše rostoucí kávovníky arabiky v Jižní Americe. Díky tichomořským teplým proudům se zde vytváří unikátní mikroklima, které umožňuje pěstování káv odlišné kvality, na rozdíl od jiných plantáží umístěných ve stejné nadmořské výšce. Šálek této kávy je charakterizován bohatým tělem, aroma a jemnou aciditou. Káva je celkově vyvážená a má čistou chuť s vynikajícím, trochu osobitým aroma.https://lh3.googleusercontent.com/pn78Glq4U8-yv8NPE48LOehpWK0o4laK0CY5s2PWtaW3rt8QhhojHcQoMZyeCYphHbiB37GAO5I

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *