HAVAJSKÝ OBĚD Z FOOD TRUCKU

Všude ve světě se snažíme stravovat místně a tradičně. Do tohoto konceptu perfektně zapadají Havajské FOOD TRUCKY které tvoří lokální klasiku stravování.

food truck

Rozhodně se nejedná o turistickou atrakci, jak by si mnozí mohli myslet. Tato pojízdná auta totiž tvoří základ stravování pro místní lidi. Na ostrovech je jich spousta. Některé kočují, jiné ne.

čas oběda

Havajci rozhodně nejedí ve spěchu. Spíše naopak, dávají si na čas. Jídlo si s sebou berou na pláž, nebo někam do přírody, kde si ho pomalu vychutnají s přateli. Než jsme na tento zvyk přišli také, chvilku nám to trvalo. Dnes už bych to ale neudělal jinak. Výsledné kreace jsou maximálně pestré, 100% lokální a nebezpečně chutné. Jde o návykovou záležitost.

Než si však takové jídlo u okénka člověk nakombinuje, podstupuje maturitu z AJ u okýnka food trucku. Havajci obecně si rádi povídají, jsou zcela odlišné mentality než my. Je běžné, že vás na ulici zastaví člověk a zeptá se vás jak se máte, jaký jste měli den, nebo odkud jste.

U okénka food trucku se tato konverzace ještě rozšíří o spoustu dalších otázek. Výsledkem je spokojený zákazník, který odchází s pocitem, že pro něho obsluha udělala maximum. A rád se vrací, snad to jednou dojde i knám….

RAW fresh Mahi-MAhi

V každém takovém trucku, se připravuje něco jiného. Hodně rozšířeným stylem je zde RAW (syrová) příprava jídla. Jinde zase havajská klasika pomalé vaření. Někde ryby nebo steaky. Nechybí ani veganské jídlo.

Zkrátka každý si tady najde to své. Všechny pokrmy, ale mají jedno společné – Vždy si za své peníze odnesete poctivou a ničím neošizenou porci.

Po dobrém obědě, nesmí chybět dobrá kávička. Samozřejmě z COFEE TRUCKU, ale o tom jindy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *