BOHINJSKO JEZERO

Bohinjsko jezero byl můj únikový plán na úplný konec dnešního dne. Moc jsem si přál ještě chytnout poslední sluníčko a projet se po klidné hladině jezera na paddleboardu.

průzračná voda v jezeře

Tak rychle nafouknutý paddleboard jsem snad ještě nikdy neměl. Málem jsem se u toho vyvrátil 🙂 Zaparkovali jsme přímo u vody abych to měl co nejblíž. Protože Hanka se mnou toto nadšení nesdílela, tak mě aspoň pomáhala vytáhnout pádlo a ostatní věci kolem, než se převleču.

kostel svatého Jana Baptisty

Než jsem doběhl přes cestu k jezeru a hodil prkno na hladinu, tak se mě kroutily palce na nohou zimou. Ono to podzimní sluníčko už moc nezahřeje a voda v jezeře také ne. Myslím že mohla mít tak 12st.

západ slunce

Na všechnu zimu jsem však zapomněl, jak jsem začal pádlovat. Všude kolem bylo naprosté ticho. Hanka se rozhodla projít se kolem jezera a já jsem to vzal napříč přes jezero na protější stranu kde ještě svítilo slunko.

Nikde ani živáčka, to je přesně to co tady hledáme. Klid, ticho a krásná příroda. Jedinou nevýhodou je že už se nedá koupat a jsou kratší dny.

Nebylo ani kam spěchat. Jediný kemp v okolí , který má v tuto dobu ještě otevřeno má recepci otevřenou pouze hodinu ráno a hodinu večer.

V tuhle dobu přes léto, jsou tu návaly lidí a zaparkovat je velký problém. Přitom podzim je naprosto úžasné období pro návštěvu tohoto kraje. Stromy se barví do červena a odrážejí se ve vodní hladině.

Na celém jezeře jsem byl pouze já. Jakmile zašlo slunko byl nejvyšší čas se vrátit, a jet do kempu usmažit si originální Pljeskavicu.

A ta se povedla náramně. Nejraději vařím v přírodě a improvizovaných podmínkách

Tu chuť ničím nenahradíte. Zvlášť když si jako přílohu dáte baklážánový ajvar a místní muškátové víno.

Teda cestuju už dlouho a leccos už jsem viděl, ale stavět stan v autě na 10cm tlusté matraci ?… Asi nějaká novinka z Maďarska, a nebo to byli pankáči 🙂 Ten žebřík jsem taky nepochopil, když na střeše nic není, ale když už s sebou někdo tahá na kempování 2 růžové letecké kufry tak už se nedivím ničemu.

Nejvyšší čas jít na kutě, zítra nás čeká parádní zážitek, který jsem objevil v nedalekém okolí. Tak se těšte na další ALOHA PÁTEČNÍ PŘÍSPĚVEK .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *