CYKLOSTEZKA NA KAUAI

Jediná cyklostezka na Kauai, vede podél východního pobřeží z města KAPPA až po Paliku Beach. Na havaji se obecně na kole moc nejezdí. Najdou se ale i vyjímky. Tím je oblíbená turistická atrakce na Maui v podobě sjezdu ze sopky Haleakala. Ta sice s cyklistikou nemá moc společného, protože nahoru vás vyveze bus a dolů se jede pouze sjezd po silnici. Čest těm kteří na Haleakalu vyjedou po vlastní ose na kole. Těch je ale opravdu minimum a spíš jde o sportovce kteří zde trénují.

cyklostezka Paliku

Druhou vyjímku tvoří Big Island, na kterém se pravidelně jezdí nejslavnější triatlonový závod světa Iron man. Na tomto ostrově můžeme skutečně celoročně potkat trénující cyklisty. Jezdí však po klasické cestě a v plném provozu, což osobně nechápu, ale každý si to užívá podle svého.

No a pak je tu Kauai kde je opravdová cyklostezka kolem pobřeží Pacifiku. Má však necelých 5km a prošli jsme ji celou pěšky. Zde se skutečně jezdí rekreačně, ale místní tady moc neuvidíte, spíš jde o turisty, kteří si půjčí kolo v rámci hotelové služby a projedou se kole pobřeží. Jinak tady cyklistika nemá moc vybudovanou tradici a 99% všech lidí zde jezdí autem i když to je 100m. Klasická Amerika se vším všudy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *