MAHA’ULEPU TRAIL

Maha’ulepu je velmi pěkný trail podél jižního pobřeží ostrova Kauai.

Snídat nestíháme a posílení pouze výbornou kávou od starého Číňana v Pono marketu sedáme do stínu mangovníku a jíme Musubi. To je Havajská národní specialita. V podstatě je to velké Sushi ve kterém je SPAM, vajíčko a další kombinace. Jeden tento váleček vás krásně zasytí.

Sem tam sprchne, ale už to ani neřešíme, zmokneš – uschneš, tak to tady chodí.

Dnes jsme si díky přeháňkám trail užívali mnohem víc, než když praží slunce.

Maha’ulepu coastal trail, zkrátka patří do TOP 10 „Must to do in Kauai“

Pobřeží musí vypadat z plachetnice úžasně. Dnes už to můžu jen potvrdit, protože jsem měl to štěstí obeplout pobřeží Kauai na katamaranu.

Přicházíme až na pláž Muhala beach, kde se často vyvaluji Havajští tuleni – Monk seal. Potkali jsme je i tentokrát.

Tady otáčíme a vracíme se k Ship wracked beach odkud jsme vyšli.

Jen pro zajímavost celý 8km dlouhý trail jsme šli bosky. Snad asi desátá přeháňka během čtyř hodin. Havaj je v tomhle naprosto úžasná a nenapodobitelná.

Viděli jsme po cestě spoustu mořských želv. Na konci trailu, na Ship Wracked beach jsme se šli vykoupat. Je tady krásná pláž přímo u hotelů.

Najednou začali lidé na břehu křičet SHARK, SHARK !

To se pláž velmi rychle vylidní. Mě to trvalo asi 15 vteřin, první byli z vody venku Havajci ti jsou rychlí jako blesk 😂. Ještě musím vypilovat ty útěky z vln, poslední jsem nebyl, ale žralok je rychlý!

Než jsem vyběhl na útes, podívat se s kým máme tu čest, docela hodně jsem se vyděsil. Ona taková manta, vůbec nemusí vypadat ze břehu tak, jako z útesu.

Musím říct, že hodně Amerických hostů bylo znechuceno, rovnou balili židličky, brali děti za ruce a mizeli v hotelu. Určitě si stěžovali a budou požadovat slevu z ubytování a za psychickou újmu 😂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *