CHINASKI NA BYSTŘIČCE

Aby bylo jasno nejsem žádný hudební kritik ani znalec. S čistým svědomím však můžu napsat, že koncert pod širým nebem v letňáku na Bystřičce se náramně povedl.

S nostalgií jsem si  zavzpomínal jak to tu vypadalo dříve, když se promítal Vinnetou nebo Angelika a kino bylo natřískané k prasknutí.

Ne jinak tomu bylo i dnes při koncertu kapely CHINASKI. Areál letního kina se začal plnit už v 17 hodin. Obě parkoviště jak u kina, tak pod kaskádami byly plné. Přívaly lidí a aut řídila policie. Parkovalo se ve 3 řadách i pod parkovištěm v místě bývalého kempu. Parkovali jsme mezi posledními, v podstatě až u potoka.  Kdyby bývalo zapršelo, nedostal by se odtamtud nikdo. Pak už nastal chaos a parkovalo se úplně všude, podél cesty od Valašské Bůdy i v kempu Ranč.

Ke vstupu byl zapotřebí QR kód o očkování, nebo negativní antigenní test. Celkově bych hodnotil organizaci kladně. V kině byl dostek TOI WC i občerstvení. Tolik známých lidí z Bystřičky a okolních vesnic jsem snad ještě nepotkal.

Lidé zcela zaplnili hlavní hlediště i obě strany na trávě, kde se sedělo na dekách. Po předkapele nastalo trochu hluché místo, ale když Michal Malátný o 10 minut dříve ve 20:20 hrábnul do strun se “ Silným Ročníkem 70″ , všichni se houfně nahrnuli před pódium.

Přiznám se, že takovou atmosféru jsem nečekal. A nečekal ji ani Malátný. Se slovy „Hmmm, tak tohle bude hodně dobrý“ začal koncert.

Repertoár je notorický známý, a hrály se nové písničky i staré pecky. Když se hrálo “ …hodím šéfy za hlavu
pánové, omlouvám se, ale já mizím na Moravu“ zpívalo víc publikum než kapela 🤣 Celkově byl koncert vyvážený, na místní podmínky i dobře ozvučený a nasvětlený. Na CHINASKI je znát profesionalita a nikdo je nemusel ani moc vybízet k přídavkům. Těch bylo nakonec 6 a vygradovaly k parádnímu konci. Publikum si přišlo na své a kapela koneckonců po dlouhé době také.

Počasí vyšlo na 1* i když předpověď byla do poslední chvíle nejistá.Večerní teplota kolem 22st vyhovovala asi všem.  V dálce se i blýskalo. 

Je vidět, že lidé mají po kultuře „hlad“ Covidová doba nás všechny změnila.

Bezesporu se jednalo o jednu z největších akcí, které se zde uspořádaly. A to je dobře. Bystřička si to po tak dlouhé době určitě zaslouží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *